Първата информационна медия за сигурност, защита и безопасност
Новини
Десета, юбилейна конференция по сигурността в Югоизточна Европа
07.09.2012
размер на шрифта 

На 11 септември 2012 г. в Интер Експо Център - гр. София ще се проведе десетото юбилейно издание на международната научна конференция “Сигурността в Югоизточна Европа”. Тази година фокусът на конференцията ще бъде насочен към темата “Геополитическата динамика в Черноморския регион и сигурността в Югоизточна Европа”.

Влизането в района на Интер Експо и Конгресен Център ще става срещу представяне на карта и съгласно списък.

Началото на този форум е поставено през 2003 година и оттогава се провежда ежегодно, давайки възможност за дискусии по актуални и важни за страната и региона проблеми, свързани със сигурността.

 

Конференцията се утвърди като традиция, с която ежегодно се отбелязват трагичните събития, свързани с атентатите в САЩ на 11.09.2001 г. Постепенно тази инициатива се свърза със сигурността на Югоизточна Европа, борбата с тероризма и организираната престъпност, безопасността и защитата на обществото и инфраструктурата от различни по характер кризи и бедствия.

 

Предвижда се деловата работа на конференцията да бъде разпределена в три секции, озаглавени: "Вътрешна сигурност и обществен ред", "Регионална сигурност и отбрана" и "Енергийна сигурност, новата роля на Черноморския регион в енергийните доставки" (с два панела: първият - „Енергийна сигурност”, а вторият - "Сътрудничеството като императив за изграждане на капацитет за справяне с бедствията в Черноморския регион").



сподели по
Предишна новинаСледваща новина
Коментари

*Име:
email:
*Коментар:
*Код за сигурност:
 
CAPTCHA
Reload the CAPTCHA code
Всички полета със * са задължителни
 Добавете коментар
Спонсорирани новини
Вижте всички