Първата информационна медия за сигурност, защита и безопасност
Новини
Частната охранителна дейност и законодателството
08.03.2013
размер на шрифта 

На 07.03.2013 г. Интер Експо Център София се проведе работна среща под надслов „Насоки (концепция) за развитие на законодателството по отношение на частната охранителна дейност”, организирана от НАФТСО като част от съпътствуващата програма на международното изложение „Секюрити 2013”.

 

Участници - 84 (от предвидените 85 места), включително:

 

- 12 представители на публични институции - Министерски съвет, МВР (ГД „Национална полиция”, Дирекция „Правна”, ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” и СДВР), ИА „Главна инспекция по труда”, БОРКОР, „Военна полиция”, Столична община, ДА „Национална сигурност”, Агенция по обществени поръчки, НАПОО и Български институт за стандартизация.

 

-  11 ръководители и преподаватели от образователната общност (Академията на МВР, УНСС, Варненски свободен университет, Нов Български университет, Военната академия, Колежи и гимназия „Св. Георги Победоносец и Центрове за професионално обучение);

 

- 26 представители на частни охранителни компании (включително 14 от членовете на НАФТСО);

 

- 12 представители на национално представени организации (КРИБ и БТПП) и други организации (Международен институт за сигурност и сътрудничество, Алианс за Сигурна България, НПСССО при КТ „Подкрепа”, Национална асоциация „Сигурност”, НБА „Пожарна и аварийна безопасност”, Съюз на фирмите за охрана и сигурност, Българска асоциация „Корпоративна сигурност” и Асоциацията на полицейските началници);

 

- други експерти в сферата на сигурността (от банки, големи международни и национални компании и др. ) - 23.

 

На срещата беше представено предложението на УС на НАФТСОза насоки (концепция) за развитие на законодателството за частната охранителна дейност.

 

Направени изказвания от:Декана на ЮФ на ВСУ „Черноризец Храбър”, Експерт от Техно-Серт АД, Изпълнителния директор на МИСС, Зам. ректора на Академията на МВР, Директора на БорКор, консултант в ИКюИ АД, представител на ГД „Национална полиция” - МВР, представител на АОП, председател на НПСССО към КТ „Подкрепа”, експерти от НАФТСО и други представители на частния сектор за сигурност.

 

Предложението на УС на НАФТСОбеше подкрепено от участниците (видно и от отговорите на проведената анкета, попълнена коректно от половината присъствуващи)и реално беше поставено началото на конструктивен диалог между публични институции, научни и образователни организации, както и частния бизнес в сигурността за дискутиране на виждания за развитието на законодателството по отношение на частните услуги за сигурност.



сподели по
Предишна новинаСледваща новина
Коментари
kyukrj
06.02.2013 11:48:37
1393 1427
E1zK3Z dilkrmrhpcen
jfkpdd
05.31.2013 04:55:07
1362 1423
UUZja8 , [url=http://lobyxtkqllxz.com/]lobyxtkqllxz[/url], [link=http://douljkiubsbv.com/]douljkiubsbv[/link], http://fwbtvdnogykt.com/
libroq
05.28.2013 11:03:58
1312 1385
febMiZ fwtvrfhcvyjx
Brock
05.26.2013 07:16:55
1303 1469
That\'s not just the best answer. It\'s the bestset answer!

*Име:
email:
*Коментар:
*Код за сигурност:
 
CAPTCHA
Reload the CAPTCHA code
Всички полета със * са задължителни
 Добавете коментар
Спонсорирани новини
Вижте всички