Warning: declare(encoding=...) ignored because Zend multibyte feature is turned off by settings in /home/-www/mauer.hu/htdocs/safety_bg/BotDetect/CaptchaClass.php on line 2
| Safety.bg - Сигурното място
Първата информационна медия за сигурност, защита и безопасност
Иновации
Гръмна първото 3D принтирано оръжие
08.05.2013
Автор: Георги Андонов
размер на шрифта 

Първият тест на принтираното с 3D технология оръжие мина успешно, съобщава ВВС. Плановете ще са достъпни и в Интернет.

Групата Defense Distributed за 8000 долара закупува в eBay 3D принтер, с чиято помощ изработват действащ пистолет.

След една година тестове най-накрая оръжието е готово и е тествано в Аустин, Тексас.

Европол постоянно следи проекта, което не е странно, предвид че пистолетът може да бъде направен и в домашни условия и е непроследим.

Специалистите все пак са на мнение, че престъпниците все още се опитват да си набавят оръжие по традиционните канали, но с течение на времето, с развитието на техниката и намалението на цените на 3D принтирането, технологията може да се разпространи бързо.

Ръководител на групата Defense Distributed е 25 годишният студент по право Коди Уилсън.

Пистолетът е изработен от множество части, принтирани от ABS пластмаса, единствено палецът е от стомана.

Според Уилсън идеята да споделят в интернет техническите детайли по изработката е водена единствено от правото на свобода.

Лидерът на Defense Distributed заяви, че в световен мащаб има огромно търсене на оръжие, въпреки че повечето правителства забраняват на гражданите си да носят оръжие. Според Уилсън идва свят, в който всеки може да има всичко, което си пожелае, независимо от политическите игри. Разбира се, и младият водач е наясно, че технологията може да попадне и в „лоше ръце“, това обаче не го спира да сподели детайлите в интернет.

Уилсън получава разрешение он американските власти за изработката на оръжието, тъй като законодателството в САЩ не дефинира и контролира изработените с 3D принтиране оръжия, т.е. официално те са легални.

Зад океана не е незаконно ако едно физицеско лице си изработи оръжие за собствени нужди. Ако обаче иска да го продава, то попада под разрешителен режим.

Разбира се, противниците на оръжията веднага протестираха след като научиха новината, като заявиха, че разпространението на оръжията вече не може да бъде контролирано.

 

Снимка: sxc.hu. Снимката е илюстрация.сподели по
Предишна статия
Коментари
sfvwto
05.31.2013 04:04:08
1034 966
HJJCnV , [url=http://ajsarnvdbhbr.com/]ajsarnvdbhbr[/url], [link=http://lmsomlepnmgm.com/]lmsomlepnmgm[/link], http://hnzkupuwzoas.com/
kuilbnf
05.31.2013 01:45:13
922 1001
bbVRq5 cdanvzaxvgdi
Sara
05.25.2013 03:59:32
862 988
I serahced a bunch of sites and this was the best.
PURposwe
01.07.2014 09:03:35
855 960
Determine if your plan has restrictions or limitations on previous conditions and if coverage extends to locations outside the United States. Ask if your policy has limitations on high risk activities such as skiing, snowboarding, scuba diving, white water rafting or other extreme sports. writing statement of purpose
jfxqdxvpsvh
05.28.2013 09:43:28
840 1038
GRC85H rxtvpfoiemtd

*Име:
email:
*Коментар:
*Код за сигурност:
 
CAPTCHA
Reload the CAPTCHA code
Всички полета със * са задължителни
 Добавете коментар
Спонсорирани статии
Вижте всички